Limonina pijača na podstavku, okoli so limone in sladkor ter rastlina

Recept: limonina granita

Granita je kraljica poletnih pijač, ki postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poznamo kar nekaj različnih okusov granite, a ena izmed najbolj klasičnih izbir je zagotovo limona. Ta nas v vročih poletnih dneh osveži in poskrbi za novo dozo energijo. Spodaj vam razkrivamo, kako lahko pripravite limonino granito, ki bo zagotovo navdušila vse vaše stranke.

Kaj je granita?

Granita ali granita siciliana je delno zamrznjena sladica oziroma pijača. Naredimo jo iz sladkorja, vode in raznolikih arom. Kot pove že njeno originalno ime, izvira iz Sicilije, razširila pa se je tudi izven meja Italije na vse konce sveta. Ima določeno sorodstveno vez s sorbetom, a gre za bolj gladko in mnogo bolj kristalno teksturo pijače.

Tudi to je odvisno od načina in predvsem kraja priprave. Kot vemo, so Italijani zelo strogi do avtentičnosti svojih jedi in pijač, kar se odraža tudi pri graniti. Bolj na zahodu je granita nekoliko bolj kockasta, vse bolj vzhodno pa se bohoti s svojo gladkostjo in nežnostjo. Tudi po okusu se razlikujejo, čeprav so daleč najbolj priljubljene granite prav sadne. Poznamo pa tudi čokoladne granite in granite z okusom različnih oreščkov.

Klasična limonina granita je polna okusa

Za prečudovito granito z ledenimi kristalčki potrebujemo naslednje sestavine:

  • 1000 g vode
  • 20 g baze GRANITA MIX limona
  • 200 g sladkorja

Priprava je sila enostavna, saj v vodo preprosto dodate sladkor in bazo za granito ter vse skupaj premešate. Poleg limonine granite imamo v ponudbi še naslednje okuse: jabolko, jagoda, menta in pomaranča.

Košarica