Print Options:

Torta YUZU

Torta, nanjo je naslonjena rezina limone, v ozadju je polovica limone

Ta slastna torta z osvežujočim okusom po limoni je kot nalašč za vroče poletne dni!

Cuisine
Difficulty zahtevno
Opis

Za izdelavo kreme potrebujemo:

 

Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:

  • 90 gramov smetane
  • 60 gramov vode
  • 20 gramov sladkorja
  • 50 gramov topgela
  • 80 gramov aromata yuzu
Instructions
  1. Predhodno spečemo mandljev biskvit.

  2. Priprava diska
  3. Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.

  4. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

  5. Priprava kreme
  6. Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.

  7. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.

  8. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 min.

  9. Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.