1. Brez laktoze in primeren za občutljive
Veganski sladoledi ne vsebujejo mlečnih izdelkov, kar je idealno za ljudi z intoleranco na laktozo ali alergijo na mlečne beljakovine. Uživanje sladoleda brez skrbi za prebavne težave? Da, prosim!
2. Nižja vsebnost nasičenih maščob
Mnogi veganski sladoledi so narejeni iz rastlinskih maščob, ki vsebujejo manj nasičenih maščob v primerjavi z živalskimi. To pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem in splošno zdravje.
3. Brez holesterola
Ker ne vsebujejo nobenih živalskih izdelkov, veganski sladoledi ne vsebujejo holesterola. To je dobra novica za tiste, ki si želijo obdržati zdrav nivo krvnih maščob.
4. Več naravnih vlaknin in antioksidantov
Sladoledi, narejeni iz sestavin, kot so datlji, banane, avokado, oreščki, prinašajo dodatno vrednost v obliki vlaknin in antioksidantov – odlični za prebavo in obrambo pred oksidativnim stresom.
5. Trajnostna izbira
Z izbiro veganskega sladoleda prispevate k manjšemu okoljskemu odtisu. Rastlinska proizvodnja zahteva manj vode, zemlje in energije kot živinoreja, kar pomeni bolj odgovorno potrošnjo.