Torta Pralipone
Za izdelavo kreme potrebujemo:
- 500 gramov smetane
- 500 gramov mleka
- 40 gramov sladkorja
- 200 gramov topgela
- 150 gramov aromata MASCARPONE
- 90 gramov dekorja MED
Za pripravo sadnega diska potrebujemo:
- 60 gramov vode
- 30 gramov topgela
- 120 gramov dekorja PRALINE LEŠNIK
Navodila
-
Predhodno spečemo lešnikov biskvit.
Priprava diska
-
Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.
-
Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Priprava kreme
-
Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
-
V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
-
Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
-
Torto dekoriramo z mirror glazo neutral in crumble dark.