Palačinke so brezčasna jed, ki se znajde na mizah po vsem svetu – od jutranjih zajtrkov do večernih posladkov. Njihova priljubljenost izhaja iz preproste priprave in neskončnih možnosti za kombinacije okusov. Pri podjetju Rokmar d. o. o., ki se že desetletja ukvarja z razvojem vrhunskih sestavin za slaščice, vemo, da so palačinke več kot le jed – so priložnost za ustvarjalnost, toplino in užitek.
Po svetu najdemo številne različice palačink, ki odražajo lokalne okuse in tradicije. V Franciji kraljujejo tanke crêpes, ki jih najraje postrežejo z marmelado, Nutello ali sirom. V ZDA so priljubljene debele, puhaste palačinke, ki jih prelivajo z javorjevim sirupom. Ruske blini so elegantna različica, pogosto postrežena s kislo smetano in celo kaviarjem. V Indiji poznajo doso – fermentirano palačinko iz riževe moke, ki jo polnijo z začinjenim krompirjem. Tudi Japonska je prispevala svojo različico – izjemno puhaste palačinke, ki spominjajo na sufle. Vsaka kultura je palačinkam dodala svoj pečat, kar dokazuje njihovo univerzalno privlačnost.
Tudi slavne osebe ne skrivajo svoje ljubezni do palačink. Gordon Ramsay, svetovno znani kuharski mojster, pogosto poudarja, da je skrivnost popolnih palačink v postopnem dodajanju mleka in natančnem mešanju mase. William Shakespeare jih je omenjal že v svojih delih, kar kaže, da so bile priljubljene že v 16. stoletju. V Sloveniji pa je Aljaž Deu znan kot najhitrejši palačinkar, ki je iz te jedi ustvaril uspešen posel in pravi, da jih peče z veseljem in srečo.
V podjetju Rokmar d. o. o. ponujamo širok nabor izdelkov, ki palačinke dvignejo na višjo raven – od naravnih arom, kot so vanilija, pomaranča in cimet, do dekorjev in posipov, ki poskrbijo za vizualno in okusno dovršenost. Naša filozofija je preprosta: kakovostne sestavine ustvarjajo nepozabne jedi.
Palačinke niso le jed – so zgodba, ki jo pišemo z vsakim obratom ponve. In z Rokmarjevimi izdelki je ta zgodba vedno slastna.