Kepice sladoledov Rokmar

Najbolj priljubljeni okusi sladoleda – julij 2025

Poletje 2025 je v polnem razmahu, sladoledarne pa beležijo rekorde obiska. A kateri okusi letos kraljujejo v kepicah po svetu? Od klasičnih favoritov do eksotičnih novosti – tukaj je pregled najbolj priljubljenih sladolednih okusov tega julija.

1. Vanilija – brezčasna klasika

Vanilija ostaja najbolj priljubljen okus sladoleda na svetu. Zakaj?

  • Nežna, vsestranska aroma
  • Odlična osnova za kombinacije (npr. z jagodami, čokolado ali espresso)
  • Pomirjujoč in nostalgičen učinek

2. Čokolada – razkošje v vsaki žlički

Bogata, temna in intenzivna čokolada je nepogrešljiva izbira za čokoholike. Letos so priljubljene različice z:

  • Koščki brownija
  • Pomarančo ali meto
  • Vegansko temno čokolado

3. Jagoda – poletna svežina

Jagodni sladoled je poln poletja – svež, sladek in rožnat. V boljših različicah vsebuje:

  • Prave koščke jagod
  • Cheesecake osnovo za dodatno kremnost

4. Pistacija – elegantna izbira

Pistacijev sladoled je znak vrhunske sladoledarne. Letos je priljubljen:

  • V kombinaciji z jagodami (Montebello kreacija)
  • Kot del gurmanskih sladolednih kup

5. Piškotek (cookie) – zabavna tekstura

Sladoled s piškoti ali cookie dough je priljubljen med mlajšimi generacijami. Ponuja:

  • Hrustljave koščke
  • Vanilijevo osnovo z nostalgičnim pridihom

6. Slana karamela – kontrast, ki navdušuje

Slana karamela združuje sladkost in ščepec morske soli. Letos je na voljo v:

  • Intenzivnih različicah z dodatkom oreščkov
  • Francoski crème glace verziji

7. Mango – tropski hit

Mangov sladoled je izjemno sočen in aromatičen. Pogosto se pojavlja v:

  • Kombinaciji z marakujo ali kokosom
  • Veganskih različicah iz rastlinskih baz

8. Borovnica – sadna alternativa

Borovničev sladoled je nekoliko bolj kislast kot jagoda, a prav zato še bolj osvežilen. Pogosto vsebuje:

  • Pravo jagodičevje
  • Jogurtovo osnovo za lažjo teksturo

9. Veganski okusi – rastlinska revolucija

Veganski sladoledi so letos v vzponu. Najbolj priljubljeni:

  • Kokosov, mandljev in ovseni sladoled
  • Eksotične kombinacije, kot so limonina bazilika ali jogurt-borovnica

10. Gurmanske kreacije – za sladokusce

Sladoledni mojstri, kot Pierre Hermé, letos navdušujejo z:

  • Ispahan (vrtnica, malina, liči)
  • Chloé (čokolada in malina)
  • Montebello (pistacija in jagoda)

Košarica
Scroll to Top