Pistacija je v zadnjih letih postala izredno trendovska. Najdemo jo v tortah, piškotih, raznemu pecivu in seveda tudi v sladoledu. Pri Rokmarju se lahko pohvalimo s sladoledom, ki vsebuje aromat iz 100 % pistacije. V nadaljevanju delimo recept, kako lahko pripravite ta slasten sladoled in z njim navdušite vaše stranke.

Sladoled pistacija 100 %
Za izdelavo sladoleda PISTACIJA 100 % potrebujemo:
- osnovno mlečno bazo (1000 g za 1 l mase ali 4000 g za 5 l banjico)
- aromat PISTACIJA 100 % (60 g za 1 l mase ali 240 g za 5 l banjico)
- dekor LINDI PISTACIJA za preliv
- dekoracijo pistacijevi drobci
- sol (2 g za 1 l mase ali 6 g za 5 l banjico)

Navodila
v osnovno mlečno bazo odtehtamo aromat PISTACIJA 100 % in sol, premešamo in vlijemo v stroj za sladoled
ko je sladoled pripravljen, ga enakomerno porazdelimo po ohlajeni banjici in oblikujemo
na koncu sladoled prelijemo z dekorjem LINDI PISTACIJA in dekoracijo pistacijevi drobci