Ta slastna torta z osvežujočim okusom po limoni je kot nalašč za vroče poletne dni!
Torta YUZU
Za izdelavo kreme potrebujemo:
- 500 gramov smetane
- 500 gramov vode
- 100 gramov sladkorja
- 180 gramov topgela
- 150 gramov aromata grški jogurt
- 50 gramov aromata yuzu
Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:
- 90 gramov smetane
- 60 gramov vode
- 20 gramov sladkorja
- 50 gramov topgela
- 80 gramov aromata yuzu
Instructions
-
Predhodno spečemo mandljev biskvit.
Priprava diska
-
Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.
-
Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Priprava kreme
-
Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
-
V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
-
Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 min.
-
Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.