Torta, nanjo je naslonjena rezina limone, v ozadju je polovica limone pinit

Ta slastna torta z osvežujočim okusom po limoni je kot nalašč za vroče poletne dni!

Torta YUZU

Za izdelavo kreme potrebujemo:

 

Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:

  • 90 gramov smetane
  • 60 gramov vode
  • 20 gramov sladkorja
  • 50 gramov topgela
  • 80 gramov aromata yuzu
Difficulty: zahtevno

Instructions

  1. Predhodno spečemo mandljev biskvit.

Priprava diska

  1. Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.

  2. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Priprava kreme

  1. Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.

  2. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.

  3. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 min.

  4. Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.

Košarica
Scroll to Top