Kombinacija pistacije in maline je v zadnjem letu postala izredno trendovska, saj se sladkoba pistacije odlično dopolnjuje s kislostjo maline. Gurmani, ki cenijo simfonijo okusov, so nad to kombinacijo preprosto navdušeni. Torta je primerna za vse letne čase, zato lahko v njej uživamo vsak dan v letu.
Za kremo pistacija potrebujemo:
- 500 g stepene smetane
- 500 g mleka
- 200 g GOLD TOPGELA
- 150 g dekorja LINDI PISTACIJA
- 15 g aromata paste PISTACIJA 100 %
Priprava kreme pistacije: TOPGELU počasi primešamo mleko. Mešamo ves čas, da ne nastanejo grudice! Masi dodamo dekor LINDI PISTACIJA in pasto PISTACIJA 100 % in vse dobro premešamo. Stepeno smetano nežno primešamo masi iz TOPGELA.
Za sadni disk potrebujemo:
- 70 g GOLD TOPGEL
- 60 g vode
- 250 g dekorja MALINA
Priprava sadnega diska: V posodi zamešamo MALINA dekor, TOPGEL in vodo. Maso vlijemo v silikonski model premer 20 in ga damo v šoker, da disk zamrzne.
Torto lahko po želji okrasite z drobci pistacije, celimi pistacijami in svežimi malinami. Pa dober tek!