Torta Noisette 66
Za izdelavo preprostega lešnikovega biskvita potrebujemo:
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici moke
- 1 žlica zmletih lešnikov
Za pripravo kreme potrebujemo:
- 500 gramov smetane
- 500 gramov mleka
- 40 gramov sladkorja
- 150 gramov topgela
- 100 gramov aromata NOISETTE 66
![Kos torte in v ozadju ostala torta](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_1414,h_2000/https://rokmar.si/wp-content/uploads/2023/07/torta-noisette-3-1.jpg)
Navodila
Lešnikov biskvit
Jajca in sladkor stepamo približno 5 minut.
Dodamo moko in nežno vmešamo.
Dodamo še mlete lešnike in postavimo v pekač.
Pečemo približno 20 minut na 160 stopinj Celzija.
Priprava kreme
Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.