rokmar vezi

3 največje prednosti veganskega sladoleda

Veganske sladice postajajo vse bolj iskane, zato smo tudi pri Rokmarju obogatili ponudbo sestavin, s katerimi lahko pripravite veganske sladolede. Letošnja novost je baza UNI DAIRY FREE, s katero se lahko pripravi mlečno bazo brez mleka. Kakšne so največje prednosti veganskega sladoleda?

Primeren za vse, ki so alergični na laktozo

Veganski sladoledi niso narejeni na mlečni osnovi, zato lahko v njih uživajo tudi vsi, ki so alergični na laktozo. Na srečo ponudba veganskih sladoledov postaja vse bogatejša, tako da niso na voljo zgolj sadne lučke, pač pa sladoled najrazličnejših okusov. Veganski sladoledi so običajno lažje prebavljivi tudi za tiste, ki niso alergični na laktozo, saj pogosto vsebujejo več vlaknin.

Prijazen do okolja in živalih

Industrijska živinoreja je ena največjih onesnaževalcev okolja in če primerjamo ogljični odtis litra kravjega mleka z litrom sojinega mleka, bomo ugotovili, da sta si številki močno različni. Zato je veganska prehrana veliko bolj prijazna do okolja in živali, saj ne posegamo po izdelkih, ki so v večini primerov proizvod intenzivnega izkoriščanja živali.

Več vitaminov in mineralov ter manj holesterola

Veganski sladoled pogosto vsebuje sestavine, ki so vir vitaminov in mineralov, kot so kalcij, D vitamin in kalij. Gre za pomembna hranila, ki pomagajo ohranjati močne kosti, zobe in imunski sistem. Sestavine rastlinskega izvora lahko pripomorejo tudi k zniževanju nivoja holesterola.

Naša ponudba veganskega sladoleda

V naši ponudbi boste našli 3 različne okuse čokoladnih aromatov – chocomar double, kakao prah 20-22 % in vege temna čokolada. Poleg tega ponujamo kar 16 sadnih aromatov, od klasičnih, kot sta banana in borovnica, do bolj nenavadnih, kot sta figa in hawaii guapa.

Košarica
Scroll to Top