rokmar zlato

3 prednosti uporabe oreščkov v sladoledu

Kateri je eden najbolj klasičnih okusov sladoleda? Lešnik, seveda! Oreščki so odlična sestavina za sladice in sladoled, saj jih lahko pripravimo v najrazličnejših kombinacijah. Podajo se tako k sadju kot h čokoladi, njihov bogat okus pa pomaga ustvariti božanske kombinacije.

Sladke in slane kombinacije

Največja prednost uporabe oreščkov v sladoledu je njihova vsestranskost. Če pogledamo na primer najbolj priljubljen orešček arašid, hitro ugotovimo, da ga lahko uporabimo v sladkih in slanih kombinacijah. Slani arašidi se odlični s čokolado, saj še bolj poudarijo njen okus. Če se želimo osredotočiti na sladkobo sladoleda, pa ne moremo zgrešiti s kombinacijo arašidov in sadnih dekorjev.

Dobri za zdravje

Oreščki so dober vir beljakovin, vsebujejo pa tudi nenasičene maščobe, ki znižujejo holesterol. Poleg tega različni oreščki vsebujejo tudi različna hranila, vitamine in minerale, kot so na primer vitamin E, magnezij, fosfor in podobno. So polni antioksidantov in znižujejo vnetja v telesu. Prav tako se lahko pohvalijo z visoko vsebnostjo vlaknin.

Drugačna tekstura sladoleda

Oreščke lahko uporabljamo na veliko različnih načinov: v pasti, fino drobljene ali grobo drobljene. Glede na svojo obliko oreščki dvignejo sladoled na višjo raven, saj na primer koščki lešnikov dodajo hrustljavost kepici sladoleda, arašidi v pasti pa omogočajo bolj kremen sladoled, ki je tudi bolj nasiten.

V naši ponudbi imamo kar nekaj izdelkov, ki vsebujejo oreščke. Če vas zanima okus arašidov, vas čakajo aromati, dekorji in pasta, naša ponudba lešnikov vsebuje dekorje, aromate in topinge, bogata pa je tudi zaloga izdelkov s pistacijo in mandlji. Ne glede na to, kakšen okus sladoleda pripravljate, se oreščki vedno dobro ujamejo z mlečnimi in sadnimi okusi.

Košarica
Scroll to Top