Cvetlični in zeliščni sladoledi Rokmar

Kakšne so prednosti veganskega sladoleda?

Veganska prehrana je vse pogostejša tema pogovorov, še posebej, ko govorimo o trajnostnem načinu življenja. Vse več gostincev v svojo ponudbo vključuje veganske jedi, med njimi so tudi slaščičarji in sladoledarji. Kakšne prednosti ima veganski sladoled in zakaj bi mu morali dati priložnost?

Bolj prijazen do okolja

Klasičen sladoled vsebuje sestavine živalskega izvora, kot so mleko, smetana in jajca. Industrijska živinoreja je ena največjih onesnaževalk okolja, zato je veganska prehrana bolj trajnostna. Z rastlinsko prehrano prav tako ne škodujemo živalim, ki so v verigi industrijske živinoreje močno izkoriščane. Če vam je torej mar za okolje in bi radi zmanjšali svoj ogljični odtis, namesto klasičnega raje izberite veganski sladoled.

Manj kalorij in holesterola

Veganska prehrana ni avtomatsko bolj zdrava. Pomfri je na primer veganski, pa to ne pomeni, da dobro vpliva na vaše zdravje. Kljub temu veganski sladoledi pogosto vsebujejo manj kalorij in holesterola, saj ne vsebujejo smetane. Seveda pa morate preveriti posamezne sestavine veganskega sladoleda, da ugotovite, ali je dejansko bolj zdrav.

Alergija na laktozo ni ovira

Vsi, ki so alergični na laktozo, vedo, kako težko je najti sladoled, ki ga lahko pojejo. Običajno jim ostanejo samo sadne lučke, ki so pravzaprav voda z dodanimi sladkorji in barvili. Veganski sladoled reši to težavo, saj ne vsebuje mlečnih sestavin, tako da ga lahko jedo tudi tisti, ki so alergični na laktozo.

Veganski sladoledi niso samo sadni

Ob besedah veganski sladoled hitro pomislimo na sadne sladolede, ki jih lahko brez večjega napora naredimo brez mlečnih sestavin. Kaj pa ostane čokoholikom? Pri nas lahko najdete tudi čokoladni veganski sladoled. V naši ponudbi imamo 3 različne okuse čokoladnih aromatov – chocomar double, kakao prah 20-22 % in vege temna čokolada.

Poleg tega imamo 16 sadnih aromatov, od klasičnih, kot sta banana in borovnica, do bolj nenavadnih, kot sta figa in hawaii guapa. Tudi oboževalci vanilijevega sladoleda bodo pri nas prišli na svoj račun, saj so skoraj vsi okusi veganski, ponujamo pa tudi bourbonsko vanilijo, ki se lahko pohvali s certifikatom.

Košarica
Scroll to Top