Posipi Rokmar

Sladoledni slovarček: baza za sladoled

Vroči poletni dnevi kar zahtevajo, da se ohladimo s sladoledom. Ta kralj poletnih sladic nam polepša dopustniške dneve, dela družbo ob napornih dnevih v službi in še tako glasnega otroka spremeni v princa ali princesko. Pri pripravi sladoleda moramo upoštevati vsako sestavino, saj le kvalitetne sestavine zagotavljajo odličen sladoled. Osnova vsakega sladoleda je baza, ki predstavlja prvi korak pri pripravi te okusne poletne sladice.

Kaj sploh je baza za sladoled?

Najprej začnimo z razčlembo in opisom baze za sladoled. Gre za temelj vsakega sladoleda, ki ga pripravljamo, saj mu da teksturo in okus. Sladoledi najvišje kakovosti in najboljšega okusa so mogoči le, če tem lastnostim sledi tudi sama baza. Na voljo so baze za mlečni sladoled in baze za sadni sladoled, ki ponujajo široko paleto različnih okusov.

Baze za mlečni sladoled

Baze za mlečni sladoled vsebujejo naravno kokosovo olje. Ta poskrbi za lahkotnost in popolnost sladoleda, ki se z bazami lahko pripravlja na hladen ali topel način. Katere baze so tokratni best-seller in novosti v svetu sladoleda?

  • Best Seller: baza QUEEN 100 je nežnega in smetanastega okusa, ki sladoledu zagotavlja mazljivost in kremoznost, fino žametno teksturo in obstojnost v vitrini.
  • Novost: baza ROKSTAR 100 je nežnega mlečnega okusa z visoko vsebnostjo maščob, ki omogoča pripravo v hrib (oblika stožca). Sladoled je z bazo mazljiv, kremast in obstojen v vitrini.
  • Novost: baza SOGO 150 je namenjena hitri in enostavni pripravi, ki zagotavlja gladek in kremast sladoled z dolgo obstojnostjo v vitrini.
Rokmar sladoledi oreščki

Baze za sadni sladoled

Baze za sadni sladoled so čudovite za ustvarjanje sadnih sladoledov. So kremaste, stabilne, omogočajo pa lahko mazljiv sladoled, ki se z lahkoto kombinira z uporabo sezonskega sadja in sadnih aromatov. Kateri bazi sta tokratni best-seller in novost sezone?

  • Best seller: baza STABIL FRU 50 je namenjena vsem vrstam sorbetov. Navdušujeta predvsem edinstvena kremasta struktura in obstojnost v vitrini.
  • Novost: baza SUPREME 200 je namenjena enostavni pripravi sladoleda, idealna pa je z dodatkom svežega ali zamrznjenega sadja v povezavi z aromati Rokmar. Krasi jo tudi dolga obstojnost sladoleda v vitrini.

Kako do odličnega sladoleda in baz?

Baze za sladoled in druge sestavine so v našem laboratoriju nastajale pod budnim nadzorom strokovnega znanja, izkušenj in raziskovalnega duha. Sladoledi in baze so najvišje kakovosti, ponujajo pa široko paleto in naravne sestavine.

Košarica
Scroll to Top