Lindi Krem dekorji

Vrhunske mlečne sestavine za vrhunski mlečni sladoled

Pri Rokmarju ponujamo sestavine tako za mlečni kot sadni sladoled. V obeh primerih velja, da slasten sladoled nastane, če so sestavine, ki ga sestavljajo, odlične kvalitete. Najboljše sestavine za sladoled je potrebno skrbno izbrati in jih tudi poznati. V svoji osnovi jih delimo na baze, aromate in dekorje.

Baze za pripravo sladoleda

Kot pove že samo ime, je baza osnova vsakega sladoleda. Baza prinaša teksturo in okus sladoledu. Naravno kokosovo olje poskrbi, da je sladoled bolj lahek in vedno popolnega okusa. Rokmarjeve baze za sladoled so narejene v našem laboratoriju, polnem znanja, izkušenj in raziskovanja. Sladoledne baze delimo na baze za mlečni in baze za sadni sladoled.

Aromati za sladoled

Razkošni aromati so tisti, ki sladoledu vdahnejo raznorazne okuse. Kremna rezina? Slana karamela? Aromati za sladoled so tisti del sladoleda, kjer se ustvarjajo okusne kombinacije in najslajši okusi. Četudi jih delimo predvsem na okuse, je nekoliko bolj primerna naslednja delitev:

  • Mlečni aromati: Kremasta struktura in širok nabor okusov. Tudi sami se razdelijo na mlečne aromate v prahu ali pasti ter predstavljajo odlično zasnovo za pripravo sladoledov raznoraznih okusov. Aromati v prahu nastanejo v postopku sušenja, kjer jim je odvzeta večina vode, posledično pa je onemogočen tudi razvoj mikroorganizmov. Aromati v pasti pa so narejeni v skrbno pretehtanem razmerju tradicionalnih in sodobnih okusov ter prvovrstnih surovin.
  • Sadni aromati: Širok nabor sadnih aromatov omogoča značilne barve in okuse vseh vrst sadja. Od klasičnih jagod do eksotičnih marakuj.

Dekorji za sladoled

Če sladoled ni zaokrožen s primernim dekorjem in posipom, ne dosega vsega, kar sladoled je. Dekorji bodo sladoledu vdihnili končno podobo, prav tako pa morajo biti kakovostni, saj lahko drugače pokvarijo celotno paleto okusov samega sladoleda. Rokmarjevi dekorji za sladoled v sebi nimajo palmovega olja, umetnih arom, soje in konzervansov. Širok nabor krem, posipov, dekoracij in topingov ponuja neskončne možnosti dekoracije.

Košarica